Nepečený cheesecake s lesným ovocím a bielou čokoládou

40 min
REKLAMA

Výborná nielen letná torta, ktorej prípravu zvládne aj úplný začiatočník.

40 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 300 g maslových keksov (napr. Marina) Pridané do
  • 150 g masla Pridané do
  • 200 g bielej čokolády Pridané do
  • 250 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 250 g čerstvých malín a čučoriedok Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si vo vodnom kúpeli roztopíme na kocky nalámanú bielu čokoládu a necháme ju za občasného premiešania vychladnúť

2. Krok

V mixéri rozdrvíme maslové keksy, premiestnime ich do misy a zalejeme roztopeným maslom. Rukami zapracujeme maslo do keksov. Vezmeme si tortovú formu o priemere 20-25 cm a rukami zatlačíme túto zmes rovnomerne na dno formy

3. Krok

Smotanu na šľahanie vyšľaháme na šľahačku. Premiestnime ju do veľkej misy a zamiešame do nej mascarpone a tekutú bielu čokoládu

4. Krok

Na záver prisypeme do krému čerstvé ovocie (trochu ovocia si necháme na ozdobenie)

5. Krok

Pripravený krém premiestnime do tortovej formy, uhladíme a dáme odležať do chladničky aspoň na 2 hodiny

6. Krok

Nakoniec dozdobíme ovocím a podávame

Top kategórie

Pečivo

219 receptov

Obed

1690 receptov

Cestoviny

179 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Kuracie mäso

285 receptov

Mäsité jedlá

752 receptov

Dezert

1181 receptov

Šaláty

134 receptov