:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZScKxfjv7mpnpiIdzFcS/9e8a9411d6a06dc7f80a9b9b001fee.jpeg)
Zdroj: Facebook: Rady a recepty starých mám na nezaplatenie :)
Marinované bravčové karé na nových zemiakoch
Dnes na obed polievočka z novej zeleninky a obľúbené marinované bravčové karé.
Ingrediencie
Karé:
- bravčová panenka
- nové zemiaky
- Cibuľa
- cuketa
- patizón
- rajčiny
- smotana na varenie
Marináda:
- slnečnicový olej
- horčica
- sušený zázvor
- čierne mleté korenie
- Med
Omáčka:
- huba
- maslo
- Cibuľa
- cesnak
- kmín
- mleté čierne korenie
- vývar na podliatie
- citrónová šťava
- šľahačka
Najnovšie letáky
Postup
Dnes na obed marinované bravčové karé na nových zemiakoch, cibuľke, cukete, patizónoch, rajčinách a zaliate smotanou. K tomu som pripravila šampiňónovú omáčku.
Včera som mäso pokrájala na plátky urobila marinádu: olej, horčica, zázvor, korenie, med. Mäso obalíme v marináde a dáme do chladničky do ďalšieho dňa.
Na druhý deň prudko opečieme na pekáči mäso. Pridáme nové zemiaky, soľ a poukladáme všetko na pekáč a necháme zapiecť, kým nebudú zemiaky a mäsko mäkké. Ku koncu pečenia prilejeme smotanu.
Šampiňónovú omáčku pripravíme tak, že šampiňóny pokrájame. Na masle orestujeme cibuľku, cesnak, kmín. Pridáme hríby, čierne mleté korenie a trochu podlejeme vývarom z polievky.
Na záver môžete trochu pokvapkať cit. šťavou a nezabudnite pridať šľahačku a soľ. Dobrú chuť!