REKLAMA
![Krémová patizónová polievka Krémová patizónová polievka](https://eu.tastescdn.net/thumbor/S_FZdEI37d3PTqdKkjhNJ2CWkjU=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7ESe306mlj-71lZal5f1/18646f52392fca8f7438eefa6d2b62.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Krémová patizónová polievka
Patizónová polievka na kyslo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 väčší patizón
- 4 zemiak
- 1 Cibuľa
- maslo
- zeleninový bujón
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- mletej rasce
- 5 pl mlieko
- 1 pl múka
- cukor a ocot
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Na masle si opečieme nasekanú cibuľku najemno. Pridáme korenie, soľ, kmín a orestujeme.
2. Krok
Pridáme na kocky pokrájaný patizón spolu so zemiakmi. Podlejeme vývarom a uvaríme domäkka.
3. Krok
Keď je všetko mäkké polievku rozmixujeme. Dochutíme ju cukrom a octom aby mala príjemnú sladkokyslú chuť. Na záver už len prilejeme trošku mlieka, v ktorom sme rozmiešali múku.
pecka, po dlhej dobe dobra inspiracia