REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7ESe306mlj-71lZal5f1/18646f52392fca8f7438eefa6d2b62.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Krémová patizónová polievka
Patizónová polievka na kyslo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 väčší patizón
- 4 zemiak
- 1 Cibuľa
- maslo
- zeleninový bujón
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- mletej rasce
- 5 pl mlieko
- 1 pl múka
- cukor a ocot
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Na masle si opečieme nasekanú cibuľku najemno. Pridáme korenie, soľ, kmín a orestujeme.
2. Krok
Pridáme na kocky pokrájaný patizón spolu so zemiakmi. Podlejeme vývarom a uvaríme domäkka.
3. Krok
Keď je všetko mäkké polievku rozmixujeme. Dochutíme ju cukrom a octom aby mala príjemnú sladkokyslú chuť. Na záver už len prilejeme trošku mlieka, v ktorom sme rozmiešali múku.