REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Krémová patizónová polievka

Patizónová polievka na kyslo.

REKLAMA
Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Recept nájdeš v tomto článku

Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 väčší patizón Pridané do
  • 4 zemiak Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • maslo Pridané do
  • zeleninový bujón Pridané do
  • morská soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • mletej rasce Pridané do
  • 5 pl mlieko Pridané do
  • 1 pl múka Pridané do
  • cukor a ocot Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Na masle si opečieme nasekanú cibuľku najemno. Pridáme korenie, soľ, kmín a orestujeme.

2. Krok

Pridáme na kocky pokrájaný patizón spolu so zemiakmi. Podlejeme vývarom a uvaríme domäkka.

3. Krok

Keď je všetko mäkké polievku rozmixujeme. Dochutíme ju cukrom a octom aby mala príjemnú sladkokyslú chuť. Na záver už len prilejeme trošku mlieka, v ktorom sme rozmiešali múku.

Komentáre (1)

Galina 14. 7. 2022

pecka, po dlhej dobe dobra inspiracia

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov