REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Krémová patizónová polievka

Patizónová polievka na kyslo.

REKLAMA
Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Recept nájdeš v tomto článku

Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 väčší patizón Pridané do
  • 4 zemiak Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • maslo Pridané do
  • zeleninový bujón Pridané do
  • morská soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • mletej rasce Pridané do
  • 5 pl mlieko Pridané do
  • 1 pl múka Pridané do
  • cukor a ocot Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Na masle si opečieme nasekanú cibuľku najemno. Pridáme korenie, soľ, kmín a orestujeme.

2. Krok

Pridáme na kocky pokrájaný patizón spolu so zemiakmi. Podlejeme vývarom a uvaríme domäkka.

3. Krok

Keď je všetko mäkké polievku rozmixujeme. Dochutíme ju cukrom a octom aby mala príjemnú sladkokyslú chuť. Na záver už len prilejeme trošku mlieka, v ktorom sme rozmiešali múku.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4832 receptov

Mäsité jedlá

2244 receptov

Kuracie mäso

784 receptov

Mascarpone

341 receptov

Cestoviny

543 receptov

Raňajky

1474 receptov

Večera

4550 receptov

Dezert

3730 receptov