REKLAMA
   
Kôprová omáčka s hovädzím mäsom
Príprava :10 minút
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 1 čl vegeta
 - 3 ks bobkový list
 - 1 kg hovädzie predné
 - 2 ks mrkva
 - 1 ks Cibuľa
 - 5 ks nové korenie
 - 15 ks celé čierne korenie
 - 2 čl soľ
 - 1 pl maslo
 - 1 pl hladká múka
 - 500 ml Vývar z mäsa
 - 200 ml Smotana na šľahanie mlieko
 - 2 čl kryštálový cukor
 - podľa chuti kôpor
 - 1 podľa počtu ľudí vajíčko
 
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
      REKLAMA
   
Postup
 180 min.
1. Krok 
  MÄSO: Umyté mäso vložíme do hrnca, pridáme ostatné suroviny a zalejeme studenou vodou tak, aby bolo mäso ponorené.. Varíme na miernom ohni 2,5 hodiny..
2. Krok 
  OMÁČKA: V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a minútu miešame. Postupne pridávame vývar a s habarkou miešame aby sa nám neurobili hrčky. Varíme na miernom ohni 20 minút..
3. Krok 
  Po 20 minútach pridáme smotanu / mlieko /a necháme ju prejsť varom. Na záver pridáme ocot, cukor, nadrobno nakrájaný kôpor a dochutíme soľou..
4. Krok 
  Vychladnuté mäso nakrájame na plátky
5. Krok 
  Vajíčko rozpolime a pridáme na tanier , podávame s knedľou .
6. Krok 
  Dobrú chuť :-)