REKLAMA
   
Jednoduchá krémová šampiňónová polievka
Najlepšia šampiňónová polievka - samozrejme podľa mňa. Ale vyskúšajte a presvedčte sa sami!
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
3
 - 1 pl slnečnicového oleja
 - 2 pláty maslo
 - 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
 - 350 g mixu hnedých a bielych šampiňónov
 - 1 stredne veľkú cibuľu
 - 2 strúčiky cesnak
 - štipku muškátového orechu
 - soľ a mleté čierne korenie
 - 3 hrnčeky zeleninový bujón
 - 150 ml smotany na šľahanie
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 40 min.
1. Krok 
  Začneme tým, že si v hrnci opražíme na masle s olejom čerstvý rozmarín. Keď je maslo voňavé, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny. Restujeme kým nepustia šampiňóny šťavu. Následne pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak a pražíme cca 4 minúty.
2. Krok 
  Dochutíme štipkou muškátového orecha, premiešame. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme mleté čierne korenie, trošku soli a varíme 15-20 minút. Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka, pridáme smotanu na šľahanie a necháme prejsť polievku opäť varom. Podávame s chlebovými krutónmi alebo v bochníku. Dobrú chuť.