REKLAMA

Hovädzie zadné na prírodno s horčicou

Šťavnaté hovädzie zadné na prírodno s horčicou a tarhoňou. Takto pripravené hovädzie mäso je krásne mäkké a chutí fantasticky. Stačí dodržať postup varenia.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 900 g hovädzie zadné Pridané do
  • 300 g Cibuľa Pridané do
  • 50 ml olej Pridané do
  • 3 pl plnotučná horčica Pridané do
  • 2 pl maslo Pridané do
  • 100 ml horúca voda Pridané do
  • 200 ml studená voda Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Hovädzie zadné umyjeme, nakrájame na plátky a na okrajoch ponariezame.

2. Krok

Každý plátok mäso vyklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany potrieme horčicou.

3. Krok

V hrnci rozpálime olej a hovädzie zadné opečieme najskôr z nenatretej strany a potom aj z potretej strany.

4. Krok

Opečené plátky mäsa vyberieme z hrnca a na výpeku orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu.

5. Krok

Ak nám ostala šťava z mäsa, tak môžeme priliať aj tú k cibuli a restujeme, pokiaľ cibuľa nechytí zlatú farbu. Pozvoľna a dlho, nie prudko, aby sa nespálila, lebo by bola šťava potom horká.

6. Krok

Takto orestovanú cibuľu podlejeme horúcou vodou. Krátko ju povaríme a za stáleho miešania vydusíme až na tuk. Tento postup zopakujeme ešte raz. Cibuľa zmäkne a ku koncu krásne zahustí pokrm. Vďaka tomu netreba šťavu zahusťovať.

7. Krok

Do hrca vložíme opečené plátky hovädzieho zadného a podlejeme ich studenou vodou. Takto pripravené mäso dusíme pod pokrievkou na miernom ohni do mäkka.

8. Krok

Pamätajme na to, že mäso sa má dusiť - nie variť! Vodu dolievame len podľa potreby.

9. Krok

Hotovú omáčku zjemníme maslom.

10. Krok

Hovädzie zadné výborne chutí s tarhoňou, ryžou, cestovinami alebo knedľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov