REKLAMA

Hovädzie ragú na červenom víne

Toto bohaté a chutné hovädzie ragú na červenom víne je skvelým spôsobom, ako vytvoriť lahodné jedlo napríklad na výnimočnú oslavu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hovädzie mäso Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 200 g šampiňóny Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks mrkvy Pridané do
  • 2 Stonky zeler Pridané do
  • 400 ml červené víno Pridané do
  • 2 vetvičky tymián Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Na začiatok si pripravte všetky suroviny a nakrájajte mäso na kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte, mrkvu a zeler nakrájajte na malé kúsky a šampiňóny na plátky.

2. Krok

Hovädzie mäso osoľte a okoreňte čiernym korením. Na panvici rozohrejte olej a pridajte mäso. Smažte ho z každej strany, kým nezíska zlatistú farbu. Potom mäso vyberte z panvice a odložte ho bokom.

3. Krok

Na tej istej panvici orestujte cibuľu a cesnak. Potom pridajte mrkvu, zeler a šampiňóny a orestujte ich krátko, asi 5 minút.

4. Krok

Múkou posypeme zeleninu a premiešame ju, aby sa rovnomerne rozložila. Takto dusíme zeleninu zhruba 2 minúty.

5. Krok

Nalejte červené víno do panvice a nechajte ho povariť asi 5 minút, aby sa alkohol odparil. Potom pridajte vývar, paradajkový pretlak, tymian a bobkový list. Vráťte mäso do panvice a premiešajte.

6. Krok

Zakryte panvicu a nechajte hovädzie ragú dusiť na miernom ohni asi 2 až 3 hodiny, kým mäso nie je mäkké a dochutené.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov