REKLAMA

Hovädzie ragú na červenom víne

Toto bohaté a chutné hovädzie ragú na červenom víne je skvelým spôsobom, ako vytvoriť lahodné jedlo napríklad na výnimočnú oslavu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hovädzie mäso Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 200 g šampiňóny Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks mrkvy Pridané do
  • 2 Stonky zeler Pridané do
  • 400 ml červené víno Pridané do
  • 2 vetvičky tymián Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Na začiatok si pripravte všetky suroviny a nakrájajte mäso na kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte, mrkvu a zeler nakrájajte na malé kúsky a šampiňóny na plátky.

2. Krok

Hovädzie mäso osoľte a okoreňte čiernym korením. Na panvici rozohrejte olej a pridajte mäso. Smažte ho z každej strany, kým nezíska zlatistú farbu. Potom mäso vyberte z panvice a odložte ho bokom.

3. Krok

Na tej istej panvici orestujte cibuľu a cesnak. Potom pridajte mrkvu, zeler a šampiňóny a orestujte ich krátko, asi 5 minút.

4. Krok

Múkou posypeme zeleninu a premiešame ju, aby sa rovnomerne rozložila. Takto dusíme zeleninu zhruba 2 minúty.

5. Krok

Nalejte červené víno do panvice a nechajte ho povariť asi 5 minút, aby sa alkohol odparil. Potom pridajte vývar, paradajkový pretlak, tymian a bobkový list. Vráťte mäso do panvice a premiešajte.

6. Krok

Zakryte panvicu a nechajte hovädzie ragú dusiť na miernom ohni asi 2 až 3 hodiny, kým mäso nie je mäkké a dochutené.

Podobné recepty

Kohút na víne

Tradičný francúzsky recept Coq Au Vin - Kohút na víne
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Dusené hovädzie s tagliatele

Chutné pomaly dusené mäsko s kopou zeleniny, vhodné na sýty obed alebo večeru.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Osso buco
Videorecept

Osso buco

Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.

Hovädzí Bourguignon

Boeuf Bourguignon je francúzska tradičná špecialita pomaly pečeného hovädzieho, vyskúšajte.

Hovädzie mäso s hríbami a vínom

Je to jednoduchý recept a mäsko s omáčkou je lahodnej chuti .

Staromódne dusené hovädzie mäso a zelenina

Nie je nič lepšie ako výdatný guláš počas chladného zimného večera a ja mám pre vás presne takýto recept.

Dusený králik na zelenine

Recept na chutný dusený králik na zelenine.

Podobné recepty

Kohút na víne

Tradičný francúzsky recept Coq Au Vin - Kohút na víne
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Dusené hovädzie s tagliatele

Chutné pomaly dusené mäsko s kopou zeleniny, vhodné na sýty obed alebo večeru.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Osso buco
Videorecept

Osso buco

Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.

Hovädzí Bourguignon

Boeuf Bourguignon je francúzska tradičná špecialita pomaly pečeného hovädzieho, vyskúšajte.

Hovädzie mäso s hríbami a vínom

Je to jednoduchý recept a mäsko s omáčkou je lahodnej chuti .

Staromódne dusené hovädzie mäso a zelenina

Nie je nič lepšie ako výdatný guláš počas chladného zimného večera a ja mám pre vás presne takýto recept.

Dusený králik na zelenine

Recept na chutný dusený králik na zelenine.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4013 receptov

Mäsité jedlá

1951 receptov

Mascarpone

276 receptov

Dezert

2962 receptov

Večera

3695 receptov

Raňajky

1066 receptov

Cestoviny

452 receptov

Šaláty

326 receptov