Hovädzí stroganov

REKLAMA
  • 50Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 12 kg hovädzia sviečková Pridané do
  • 250 g šampiňóny Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do
  • 180 ml smotana na varenie Pridané do
  • 2 lyžice horčica Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
  • 100 ml hovädzí vývar Pridané do
  • cestoviny Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na panvici si rozohrejeme olej a osmažíme nakrájané mäso na rezance. Keď sa stiahne, vyberieme ho na tanier a necháme odpočívať. Na výpeku v panvici opražíme cibuľku do zlatista a potom pridáme aj pretlačený cesnak a miešame, aby neprihorel. Následne pridáme maslo a nakrájané šampiňóny. Chvíľu opekáme a zalejeme teplým vývarom.

2. Krok

Do zmesi pridáme mäso, ktoré odpočívalo, horčicu, petržlenovú vňať a dusíme. Ku koncu varenia, keď sa mäso rozpadá, pridáme smotanu na varenie s lyžicou múky. Dochutíme soľou a korením a podávame s uvarenými cestovinami.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
Mia

Idem do toho a uvarím čim skôr.

Podobné recepty

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hovädzí Bourguignon

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekané cestoviny s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Lasagne s mletým mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduchá hubová omáčka so smotanou
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduchá hubová omáčka so smotanou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hovädzí Bourguignon

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekané cestoviny s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Lasagne s mletým mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduchá hubová omáčka so smotanou
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduchá hubová omáčka so smotanou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

671 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Gurman_v_zastere

Hovädzí stroganov

50
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na panvici si rozohrejeme olej a osmažíme nakrájané mäso na rezance. Keď sa stiahne, vyberieme ho na tanier a necháme odpočívať. Na výpeku v panvici opražíme cibuľku do zlatista a potom pridáme aj pretlačený cesnak a miešame, aby neprihorel. Následne pridáme maslo a nakrájané šampiňóny. Chvíľu opekáme a zalejeme teplým vývarom.

2. Krok

Do zmesi pridáme mäso, ktoré odpočívalo, horčicu, petržlenovú vňať a dusíme. Ku koncu varenia, keď sa mäso rozpadá, pridáme smotanu na varenie s lyžicou múky. Dochutíme soľou a korením a podávame s uvarenými cestovinami.

Ingrediencie
12 kg
hovädzia sviečková
250 g
šampiňóny
1
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
slnečnicový olej
1 pl
hladká múka
180 ml
smotana na varenie
2 lyžice
horčica
petržlenová vňať
100 ml
hovädzí vývar
cestoviny