REKLAMA

Zdroj: brasovianu from Getty Images

Hovädzí guláš na pive

Recept na výborný hovädzí guláš na tmavom pive.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg hovädzieho mäsa Pridané do
  • 4 kus cibule Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 Lyžice oleja Pridané do
  • 1 Lyžice sladkej papriky Pridané do
  • 1 lyžička mletej rasce Pridané do
  • 1 kus červenej papriky Pridané do
  • 2 kus paradajky Pridané do
  • 12 l tmavého piva Pridané do
  • 2 Lyžice hrubozrnnej horčice Pridané do
  • 2 Lyžice hladká múka Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Na dobre rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a kocky mäsa. Mäso z každej strany dobre opečieme, aby sa vsiakla všetka šťava.

2. Krok

Keď je mäso opečené z každej strany, pridáme korenie – soľ, papriku, korenie a rascu. Je dôležité pridať papriku práve teraz. Ak sa pridá skôr, začne horeť a dávať nepríjemnú pachuť.

3. Krok

Opečené mäso podlejeme približne polovicou piva a pridáme nakrájanú červenú papriku, paradajky a horčicu. Ponecháme tak, aby povarilo a alkohol z piva sa odparil.

4. Krok

Potom pridáme zvyšok piva a dolejeme vodou, tak aby bola tekutina kúsok nad mäsom. Guláš varíme na miernom ohni, približne 2 hodiny, po hodine premiešame.

5. Krok

Keď je mäso mäkké, pridáme zápražku – múku rozmiešanú vo vode, necháme stále variť a často premiešavame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4629 receptov

Mäsité jedlá

2184 receptov

Zaváranie

147 receptov

Raňajky

1368 receptov

Lacné jedlá

1453 receptov

Mascarpone

333 receptov

Večera

4332 receptov