REKLAMA

Zdroj: brasovianu from Getty Images

Hovädzí guláš na pive

Recept na výborný hovädzí guláš na tmavom pive.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg hovädzieho mäsa Pridané do
  • 4 kus cibule Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 Lyžice oleja Pridané do
  • 1 Lyžice sladkej papriky Pridané do
  • 1 lyžička mletej rasce Pridané do
  • 1 kus červenej papriky Pridané do
  • 2 kus paradajky Pridané do
  • 12 l tmavého piva Pridané do
  • 2 Lyžice hrubozrnnej horčice Pridané do
  • 2 Lyžice hladká múka Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Na dobre rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a kocky mäsa. Mäso z každej strany dobre opečieme, aby sa vsiakla všetka šťava.

2. Krok

Keď je mäso opečené z každej strany, pridáme korenie – soľ, papriku, korenie a rascu. Je dôležité pridať papriku práve teraz. Ak sa pridá skôr, začne horeť a dávať nepríjemnú pachuť.

3. Krok

Opečené mäso podlejeme približne polovicou piva a pridáme nakrájanú červenú papriku, paradajky a horčicu. Ponecháme tak, aby povarilo a alkohol z piva sa odparil.

4. Krok

Potom pridáme zvyšok piva a dolejeme vodou, tak aby bola tekutina kúsok nad mäsom. Guláš varíme na miernom ohni, približne 2 hodiny, po hodine premiešame.

5. Krok

Keď je mäso mäkké, pridáme zápražku – múku rozmiešanú vo vode, necháme stále variť a často premiešavame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov