REKLAMA

Zdroj: Vlastná fotka

Heľpianske trhance

Chutné jedlo, ktoré je kombináciou zemiakov, cestovín a bryndze. Deti ho obľubujú.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 10 ks veľký zemiak Pridané do
  • 400 g fliačky Pridané do
  • 150 ml smotana na varenie Pridané do
  • 100 g tavený syr v črievku Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 pl maslo Pridané do
  • strúhaný muškátový orech Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do

Na posypanie

  • 150 g slanina Pridané do
  • jarná cibuľa Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Zemiaky nakrájame na kocky a varíme v osolenej vode. V druhom hrnci varíme fliačky v osolenej vode.

2. Krok

Do misky vytlačíme črievkový syr, pridáme bryndzu a zalejeme smotanou. Môžeme pridať aj 3 polievkové lyžice vody z varených cestovín. Všetko spolu premiešame.

3. Krok

Nakrájanú slaninku aj s kožou opražíme na jemnom ohni. Po orestovaní kožu vložíme do vody s cestovinami.

4. Krok

Do výpeku po slanine vložíme nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatista.

5. Krok

Scedené fliačky polejeme rozpusteným maslom, pridáme uvarené zemiaky, opraženú cibuľu a dochutíme podľa potreby.

6. Krok

Pridáme štipku čierneho korenia, bryndzovú zmes, prípadne ešte osolíme.

7. Krok

Hotové trhance môžeme ešte na tanieri posypať jarnou cibuľkou a pridať navrch kopček kyslej smotany. Podľa chuti.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4215 receptov

Mäsité jedlá

2028 receptov

Raňajky

1189 receptov

Mascarpone

294 receptov

Dezert

3200 receptov

Večera

3886 receptov

Pre diabetikov

633 receptov