REKLAMA

Zdroj: Freepik

Domáci čokoládový ryžový puding

Tento recept predstavuje jedinečnú obmenu klasického ryžového nákypu, do ktorého sa pridáva čokoláda.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 pohár Krátkozrnnej ryže Pridané do
  • 2 poháre vody Pridané do
  • 4 poháre Plnotučného mlieka Pridané do
  • 12 cukru Pridané do
  • 12 pohár kakao Pridané do
  • 14 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 vanilkový extrakt Pridané do
  • Šľahačka (na podávanie) Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Ryžu prepláchnite pod studenou vodou. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože sa ním odplaví prebytočný škrob a ryža sa počas varenia nezlepí.

2. Krok

Prepláchnutú ryžu zmiešajte s vodou v stredne veľkom hrnci a priveďte ju do varu. Varte na miernom ohni 15 minút alebo kým sa voda nevstrebe.

3. Krok

Počas varenia ryže súčasne v samostatnej miske vyšľahajte mlieko, cukor, kakaový prášok a soľ. Kakaový prášok odporúčam vopred preosiať, aby sa hladko spojil a nevznikli hrudky.

4. Krok

Keď ryža absorbuje vodu, pridajte do hrnca s ryžou zmiešané prísady. Dobre premiešajte.

5. Krok

Varte ho na miernom ohni 30-35 minút. Občas premiešajte, aby sa ryža neprilepila na panvicu a aby puding zostal krémový a sýty.

6. Krok

Keď zmes zhustne na pudingovú konzistenciu, stiahnite ju z ohňa. Potom vmiešajte vanilkový extrakt.

7. Krok

Puding rozdeľte na jednotlivé taniere. Nechajte ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho na niekoľko hodín uložte do chladničky.

8. Krok

Každú misku pudingu podávajte s kopčekom šľahačky na vrchu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov