REKLAMA
![Domáce žemlicky recept Domáce žemlicky recept](https://eu.tastescdn.net/thumbor/N3IDgVObfD0QB7HUK9x5sPdxhrU=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ap19c-f0Yjpocv7g33_b/e4187ce8dea711e6349d8de8b11a92.jpeg)
Domáce žemlicky recept
Jemné, vláčne pečivo už pre malé deti
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 50 g vody
- 60 g mlieka
- 15 g roztopeného masla
- 3 g sušeného droždia z dm slovensko
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
Všetky suroviny dôkladne premiešame. Necháme odychovať 30 minút. Dôkladne vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu. Cesto si rozdelíme na 4 alebo 6 rovnakých častí. Snažíme sa rovnako veľké, aby sa rovnako upiekli. Z každej vytvarujeme guličku a necháme odpočívať 10 minút. Tvarujeme bagetky, žemle, rožky, dáme na papier na pečenie a ešte necháme kysnúť pokiaľ sa nám nezohreje rúra. Každú bagetku potrieme mliekom a pečieme na 220/ 15 minút.