FOTORECEPT Domáce rezance
Domácim rezancom sa kupované len veľmi ťažko vyrovnajú.
- 30Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 500 hladká múka
- 4 ks vajce
- soľ
Postup
Urobíme si kopku múky s jamkou v strede, do jamky rozbijeme vajcia. Vymiesime do hustého cesta aj je priliž husté môžeme pridať ešte vajíčko alebo vodu.
Cesto rozdelíme na menšie časti a vyvaľkáme na tenké pláty, necháme 10 minúť oddýchnuť, Potom cesto preložíme napoly nakrájame na pásy a následne na rezance.
Necháme zovrieť vodu osolíme a dáme do nej uvariť rezance. Varíme kým nie sú mäkké, Scedíme vodu a rezance môžeme podávať buď do polievky alebo ako hlavné jedlo napríklad s tvarohom. Dobrú chuť
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Domáce rezance
Domácim rezancom sa kupované len veľmi ťažko vyrovnajú.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mAKm87uEZh2HxynAdenT/702fa57cbd1b29d3c909c4c403d72af6.jpeg)
Urobíme si kopku múky s jamkou v strede, do jamky rozbijeme vajcia. Vymiesime do hustého cesta aj je priliž husté môžeme pridať ešte vajíčko alebo vodu.
Cesto rozdelíme na menšie časti a vyvaľkáme na tenké pláty, necháme 10 minúť oddýchnuť, Potom cesto preložíme napoly nakrájame na pásy a následne na rezance.
Necháme zovrieť vodu osolíme a dáme do nej uvariť rezance. Varíme kým nie sú mäkké, Scedíme vodu a rezance môžeme podávať buď do polievky alebo ako hlavné jedlo napríklad s tvarohom. Dobrú chuť