REKLAMA

Zdroj: brebcaphotos from Canva

Bravčové mäso v pivnej omáčke

Bravčová pečienka v pivnej omáčke je tradičné české jedlo, ktoré má bohatú chuť a je ideálne na chladné dni.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg Bravčového mäsa Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 250 ml tmavé pivo Pridané do
  • 2 Lyžice horčica Pridané do
  • 2 Lyžice Med Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 2 Lyžice Bravčová masť Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

V prvom kroku mäso osolíme a okoreníme a potom ho zo všetkých strán opečieme na rozpálenej masti. Osobne používam medenú panvicu, aby sa teplo rovnomerne rozložilo.

2. Krok

Potom bravčové mäso presuňte do pekáča.

3. Krok

Cibuľu nakrájajte na plátky, cesnak na plátky a oboje pridajte k mäsu.

4. Krok

Všetko zmiešajte s horčicou a medom a zalejte pivom.

5. Krok

Plech na pečenie zakryte a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte približne hodinu, potom pekáč odokryte a nechajte mäso zozlátnuť a omáčku zredukovať. Počas pečenia je dôležité mäso občas poliať omáčkou, aby zostalo šťavnaté.

Podobné recepty

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Fazuľový prívarok s domácou sekanou na pive

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Pečená krkovička vcelku

Pečená bravčová krkovička vcelku s kapustou. Jej príprava je trochu časovo náročnejšia, ale výsledok stojí za to.

Fazuľový prívarok s domácu sekanou

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Pečené mäso na pive

Recept na fantastické pečené mäso na čiernom pive.

Bravčová panenka v rúre s omáčkou

Recept na pečenú bravčovú panenku v rúre s hríbovou omáčkou.

Pečené plátky krkovičky

S krkovičkou pečenou v rúre mám vždy výborné skúsenosti. Hodí sa na slávnostný stôl.

Pečené bravčové koleno

Toto pečené bravčové koleno je mimoriadne šťavnaté, má krásnu zlatistú farbu a úžasnú vôňu.

Podobné recepty

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Fazuľový prívarok s domácou sekanou na pive

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Pečená krkovička vcelku

Pečená bravčová krkovička vcelku s kapustou. Jej príprava je trochu časovo náročnejšia, ale výsledok stojí za to.

Fazuľový prívarok s domácu sekanou

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Pečené mäso na pive

Recept na fantastické pečené mäso na čiernom pive.

Bravčová panenka v rúre s omáčkou

Recept na pečenú bravčovú panenku v rúre s hríbovou omáčkou.

Pečené plátky krkovičky

S krkovičkou pečenou v rúre mám vždy výborné skúsenosti. Hodí sa na slávnostný stôl.

Pečené bravčové koleno

Toto pečené bravčové koleno je mimoriadne šťavnaté, má krásnu zlatistú farbu a úžasnú vôňu.

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1588 receptov

Obed

3265 receptov

Mascarpone

221 receptov

Torty

226 receptov

Lacné jedlá

1149 receptov

Pre diabetikov

628 receptov

Kuracie mäso

554 receptov

Cestoviny

376 receptov