REKLAMA

Zdroj: Guzel Kamalova from Getty Images

Azu po tatársky

Azu po tatársky je mäsové jedlo, ktoré sa podáva so zemiakmi.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hovädzie stehno Pridané do
  • 70 g paradajkový pretlak Pridané do
  • 300 ml mäsový vývar Pridané do
  • 1 ks feferónka Pridané do
  • 2 ks sterilizovaná uhorka Pridané do
  • 1 kl hladká múka Pridané do
  • 1 kl mletá červená paprika Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Mäso nakrájame na rezančeky a opražíme na rozohriatom oleji.

2. Krok

Po chvíli ho osolíme, okoreníme, pridáme nakárájané uhorky, posekanú feferónku a paradajkový pretlak.

3. Krok

Za stáleho miešania poprášime hladkou múkou, mletou paprikou, zalejeme horúcim vývarom, prikryjeme a dusíme domäkka.

4. Krok

Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlejeme horúcou vodou.

5. Krok

Nakoniec to dochutíme citrónovou šťavou a soľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

344 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov