REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Vynikajúce jelenie ragú

Jelenie mäso pripravené na spôsob ragú je vynikajúca voľba.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 600 g jelenie stehno Pridané do
  • 2 pl masť Pridané do
  • 2 ks cibuľa červená Pridané do
  • 5 guličiek borievky Pridané do
  • 3 guličky pimiento Pridané do
  • 4 ks bobkové listy Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 2 pl šípkový lekvár Pridané do
  • 2 dl červené víno Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

V hrnci si rozpálime masť. Pridáme na väčšie kúsky nakrájnú cibuľu.

2. Krok

K opraženej cibuli pridáme na kocky pokrájané mäso. Orestujeme ho aby sa nám zatiahlo.

3. Krok

K jeleniemu mäsu pridáme bobkový list, borievky, nové korenie, mleté čierne korenie a osolíme ho.

4. Krok

K mäsu pridáme lekvár a červené víno. Počkáme kým sa víno trochu vyparí a pridáme nakrájanú mrkvu.

5. Krok

Za občasného podlievania a miešania dusíme do mäkka. Na záver keď je mäso mäkké ešte dosolíme a dokoreníme podľa potreby. Vyberieme bobkový list a bobuľky korenia.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4941 receptov

Mäsité jedlá

2281 receptov

Kuracie mäso

799 receptov

Príloha

1353 receptov

Lacné jedlá

1541 receptov

Dezert

3831 receptov

Rýchle jedlá

4188 receptov

Nápoje

317 receptov