REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Vynikajúce jelenie ragú

Jelenie mäso pripravené na spôsob ragú je vynikajúca voľba.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 600 g jelenie stehno Pridané do
  • 2 pl masť Pridané do
  • 2 ks cibuľa červená Pridané do
  • 5 guličiek borievky Pridané do
  • 3 guličky pimiento Pridané do
  • 4 ks bobkové listy Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 2 pl šípkový lekvár Pridané do
  • 2 dl červené víno Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

V hrnci si rozpálime masť. Pridáme na väčšie kúsky nakrájnú cibuľu.

2. Krok

K opraženej cibuli pridáme na kocky pokrájané mäso. Orestujeme ho aby sa nám zatiahlo.

3. Krok

K jeleniemu mäsu pridáme bobkový list, borievky, nové korenie, mleté čierne korenie a osolíme ho.

4. Krok

K mäsu pridáme lekvár a červené víno. Počkáme kým sa víno trochu vyparí a pridáme nakrájanú mrkvu.

5. Krok

Za občasného podlievania a miešania dusíme do mäkka. Na záver keď je mäso mäkké ešte dosolíme a dokoreníme podľa potreby. Vyberieme bobkový list a bobuľky korenia.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

344 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov