REKLAMA
![Vínna klobása Vínna klobása](https://eu.tastescdn.net/thumbor/nn2m0ORvEIvN3ukZNZyjbuf2MVk=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XWT4nIcXZb5kPzxBUNgQ/77b2cb13a06c33789d6cb3988ec541.jpeg)
Zdroj: putiru1 from Pixabay
Vínna klobása
Recept na vínnu klobásu, ktorá je vhodná ako rýchly obed alebo večera.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 150 g Hovädzie predné mäso
- 200 g Bravčové pliecko
- 350 g Bravčový bôčik bez kosti
- 90 g Buchty
- 50 g mlieko
- 1 kus vajce
- 60 g bieleho vína
- 1 g Mleté čierne korenie
- 0.6 g Muškátový kvet mletý
- 0.4 g mletý klinček
- 19 g soľ
- 70 g pitná voda
- 3 m Baranie črevo
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäso jemne pomeľte.
2. Krok
Huby nakrájajte nadrobno a namočte do mlieka.
3. Krok
Namočené žemle rozmixujte ponorným mixérom a pridajte mleté mäso a korenie.
4. Krok
Miešajte a postupne pridávajte vodu zmiešanú s vínom.
5. Krok
Zmes vtlačte do baraních čriev.
6. Krok
Klobásu pečte z oboch strán na masle a na konci pečenia ju môžete podliať vínom.