:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xjFMa06FotXsHbp98o7g/f4dc4aa3e323ddd0b8d60644931c8f.jpeg)
Segedínsky guláš s kyslou smotanou
Pravý segedínsky guláš s kyslou smotanou a knedľou je pochúťka.
Ingrediencie
- 2 cibule stredne veľké
- 1 kg bravčového pliecka
- 1⁄2 kg kyslej kapusty
- 2 pl bravčovej masti
- 4 guľôčky nového korenia
- 1 čl rasce
- 1 pl mletej červenej papriky
- 3 listy bobkové
- 150 ml kyslej smotany môže byť aj bez laktózy
- mleté čierne korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Nakrájajte si bravčové mäso a cibuľu Bravčové mäso nakrájajte na malé kocky a cibuľu nadrobno.
Opečte si cibuľku a pridajte koreniny Nadrobno nakrájanú cibuľku opečte dozlatista v hrnci na bravčovej masti. Pridajte nové korenie, bobkové listy a rascu a chvíľku restujte.
Opečieme mäso Na kocky nakrájané mäso vložíme do hrnca s cibuľkou, pridáme mletú červenú papriku, restujeme zo všetkých strán sprudka, aby sa mäso zatiahlo.
Mäso podlejeme a dusíme Mäso podlejeme vodou alebo vývarom tak, aby bolo celé ponorené. Pridáme soľ a mleté čierne korenie a dusíme ho na miernom ohni približne 1 hodinu pod zakrytou pokrievkou.
Pridáme kyslú kapustu Po hodine nám mäso zmäkne, a vtedy pridáme scedenú kyslú kapustu. Premiešame a dusíme ďalších 10 - 15 minút.
Zahustíme segedínsky guláš kyslou smotanou Rozmiešame si kyslú smotanu a pridáme do segedínskeho guláša, necháme zovrieť a je hotovo.