REKLAMA

Segedínsky guláš s kyslou smotanou

Pravý segedínsky guláš s kyslou smotanou a knedľou je pochúťka.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 cibule stredne veľké Pridané do
  • 1 kg bravčového pliecka Pridané do
  • 12 kg kyslej kapusty Pridané do
  • 2 pl bravčovej masti Pridané do
  • 4 guľôčky nového korenia Pridané do
  • 1 čl rasce Pridané do
  • 1 pl mletej červenej papriky Pridané do
  • 3 listy bobkové Pridané do
  • 150 ml kyslej smotany môže byť aj bez laktózy Pridané do
  • mleté čierne korenie podľa chuti Pridané do
  • soľ podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Nakrájajte si bravčové mäso a cibuľu Bravčové mäso nakrájajte na malé kocky a cibuľu nadrobno.

2. Krok

Opečte si cibuľku a pridajte koreniny Nadrobno nakrájanú cibuľku opečte dozlatista v hrnci na bravčovej masti. Pridajte nové korenie, bobkové listy a rascu a chvíľku restujte.

3. Krok

Opečieme mäso Na kocky nakrájané mäso vložíme do hrnca s cibuľkou, pridáme mletú červenú papriku, restujeme zo všetkých strán sprudka, aby sa mäso zatiahlo.

4. Krok

Mäso podlejeme a dusíme Mäso podlejeme vodou alebo vývarom tak, aby bolo celé ponorené. Pridáme soľ a mleté čierne korenie a dusíme ho na miernom ohni približne 1 hodinu pod zakrytou pokrievkou.

5. Krok

Pridáme kyslú kapustu Po hodine nám mäso zmäkne, a vtedy pridáme scedenú kyslú kapustu. Premiešame a dusíme ďalších 10 - 15 minút.

6. Krok

Zahustíme segedínsky guláš kyslou smotanou Rozmiešame si kyslú smotanu a pridáme do segedínskeho guláša, necháme zovrieť a je hotovo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4963 receptov

Mäsité jedlá

2291 receptov

Lacné jedlá

1548 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Patizón

13 receptov

Večera

4679 receptov

Kuracie mäso

801 receptov

Rýchle jedlá

4216 receptov