REKLAMA

Zdroj: Facebook - Recepty starej mamy

Poľský bigos

Bigos je poľské národné jedlo. Správny bigos obsahuje hlávkovú aj kyslú kapustu, klobásu a najmenej dva druhy mäsa, ktoré sa varia každé zvlášť. Jednotlivé recepty sa môžu líšíť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g bravčové mäso s kosťou Pridané do
  • 300 g hovädzie predné Pridané do
  • 400 g kyslá kapusta Pridané do
  • 400 g biela kapusta Pridané do
  • 200 g klobása Pridané do
  • 100 g údený bôčik Pridané do
  • 100 ml biele víno Pridané do
  • 40 g bravčová masť Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • sušený majorán Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na kocky a osolíme. Cibuľku nakrájame a na rozpálenej masti dusíme spolu s mäsom.

2. Krok

Hovädzie mäso nakrájame na kocky, prudko opečieme na masti, aby sa mäso zatiahlo. Podlejeme vodou, osolíme a dusíme domäkka.

3. Krok

Kapustu nakrájame na tenké rezance, osolíme, zalejeme trochou vody a varíme do polomäkka bez pokrievky.

4. Krok

V daľšom hrnci uvaríme takmer domäkka kyslú kapustu. Obe kapusty scedíme a pridáme k mäsu. Celú zmes zalejeme bielym vínom.

5. Krok

Bôčik nakrájame na kocky, klobásu na kolieska. Pridáme k mäsu a poriadne premiešame.

6. Krok

Dochutíme soľou, korením a na miernom ohni dusíme domäkka.

Podobné recepty

Rýchle cestoviny s kuracím mäsom

Jednoduché domáce smotanové cestoviny s kuracím mäsom. Ak si ich chcete pripraviť vo fit verzii - vynechajte smotanu.

Domáca fazuľovica v kotlíku

Fazuľovica s údeným mäskom
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Najlepší bravčový kotlíkový guláš

Recept na sedliacky bravčový guláš s lečom.

Kelový prívarok s bravčovým mäsom

Recept na kelový prívarok s bravčovým mäsom na šťave
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

Zapekané cestoviny s cuketou

Zapekané cestoviny s cuketou a smotanou

Podobné recepty

Rýchle cestoviny s kuracím mäsom

Jednoduché domáce smotanové cestoviny s kuracím mäsom. Ak si ich chcete pripraviť vo fit verzii - vynechajte smotanu.

Domáca fazuľovica v kotlíku

Fazuľovica s údeným mäskom
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Najlepší bravčový kotlíkový guláš

Recept na sedliacky bravčový guláš s lečom.

Kelový prívarok s bravčovým mäsom

Recept na kelový prívarok s bravčovým mäsom na šťave
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

Zapekané cestoviny s cuketou

Zapekané cestoviny s cuketou a smotanou

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3987 receptov

Mascarpone

272 receptov

Mäsité jedlá

1935 receptov

Dezert

2931 receptov

Cestoviny

448 receptov

Večera

3661 receptov

Raňajky

1044 receptov

Šaláty

325 receptov