REKLAMA

Zdroj: Facebook - Recepty starej mamy

Poľský bigos

Bigos je poľské národné jedlo. Správny bigos obsahuje hlávkovú aj kyslú kapustu, klobásu a najmenej dva druhy mäsa, ktoré sa varia každé zvlášť. Jednotlivé recepty sa môžu líšíť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g bravčové mäso s kosťou Pridané do
  • 300 g hovädzie predné Pridané do
  • 400 g kyslá kapusta Pridané do
  • 400 g biela kapusta Pridané do
  • 200 g klobása Pridané do
  • 100 g údený bôčik Pridané do
  • 100 ml biele víno Pridané do
  • 40 g bravčová masť Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • sušený majorán Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na kocky a osolíme. Cibuľku nakrájame a na rozpálenej masti dusíme spolu s mäsom.

2. Krok

Hovädzie mäso nakrájame na kocky, prudko opečieme na masti, aby sa mäso zatiahlo. Podlejeme vodou, osolíme a dusíme domäkka.

3. Krok

Kapustu nakrájame na tenké rezance, osolíme, zalejeme trochou vody a varíme do polomäkka bez pokrievky.

4. Krok

V daľšom hrnci uvaríme takmer domäkka kyslú kapustu. Obe kapusty scedíme a pridáme k mäsu. Celú zmes zalejeme bielym vínom.

5. Krok

Bôčik nakrájame na kocky, klobásu na kolieska. Pridáme k mäsu a poriadne premiešame.

6. Krok

Dochutíme soľou, korením a na miernom ohni dusíme domäkka.

Podobné recepty

Rýchle cestoviny s kuracím mäsom

Jednoduché domáce smotanové cestoviny s kuracím mäsom. Ak si ich chcete pripraviť vo fit verzii - vynechajte smotanu.

Domáca fazuľovica v kotlíku

Fazuľovica s údeným mäskom
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Najlepší bravčový kotlíkový guláš

Recept na sedliacky bravčový guláš s lečom.

Kelový prívarok s bravčovým mäsom

Recept na kelový prívarok s bravčovým mäsom na šťave
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

Zapekané cestoviny s cuketou

Zapekané cestoviny s cuketou a smotanou

Podobné recepty

Rýchle cestoviny s kuracím mäsom

Jednoduché domáce smotanové cestoviny s kuracím mäsom. Ak si ich chcete pripraviť vo fit verzii - vynechajte smotanu.

Domáca fazuľovica v kotlíku

Fazuľovica s údeným mäskom
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Najlepší bravčový kotlíkový guláš

Recept na sedliacky bravčový guláš s lečom.

Kelový prívarok s bravčovým mäsom

Recept na kelový prívarok s bravčovým mäsom na šťave
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

Zapekané cestoviny s cuketou

Zapekané cestoviny s cuketou a smotanou

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1843 receptov

Obed

3765 receptov

Mascarpone

238 receptov

Cestoviny

420 receptov

Pre diabetikov

627 receptov

Cícer

42 receptov

Večera

3450 receptov

Dezert

2626 receptov