REKLAMA

Zdroj: Facebook - Recepty starej mamy

Poľský bigos

Bigos je poľské národné jedlo. Správny bigos obsahuje hlávkovú aj kyslú kapustu, klobásu a najmenej dva druhy mäsa, ktoré sa varia každé zvlášť. Jednotlivé recepty sa môžu líšíť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g bravčové mäso s kosťou Pridané do
  • 300 g hovädzie predné Pridané do
  • 400 g kyslá kapusta Pridané do
  • 400 g biela kapusta Pridané do
  • 200 g klobása Pridané do
  • 100 g údený bôčik Pridané do
  • 100 ml biele víno Pridané do
  • 40 g bravčová masť Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • sušený majorán Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na kocky a osolíme. Cibuľku nakrájame a na rozpálenej masti dusíme spolu s mäsom.

2. Krok

Hovädzie mäso nakrájame na kocky, prudko opečieme na masti, aby sa mäso zatiahlo. Podlejeme vodou, osolíme a dusíme domäkka.

3. Krok

Kapustu nakrájame na tenké rezance, osolíme, zalejeme trochou vody a varíme do polomäkka bez pokrievky.

4. Krok

V daľšom hrnci uvaríme takmer domäkka kyslú kapustu. Obe kapusty scedíme a pridáme k mäsu. Celú zmes zalejeme bielym vínom.

5. Krok

Bôčik nakrájame na kocky, klobásu na kolieska. Pridáme k mäsu a poriadne premiešame.

6. Krok

Dochutíme soľou, korením a na miernom ohni dusíme domäkka.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

2114 receptov

Obed

4435 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Večera

4112 receptov

Cestoviny

500 receptov