Majonéza
- 10Minút
- 2Počet porcií
Ingrediencie
- 1 žĺtko
- 1 pl dijonská horčica
- 250 ml slnečnicový olej
- 1 pl ocot
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Vaječné žĺtko, horčicu a 1 PL slnečnicového oleja dáme do mixéra. Zapneme mixér a do zmesi pomaly, po kvapkách prilievame slnečnicový olej. Keď je majonéza hotová, dochutíme ju soľou a čerstvo namletým čiernym korením
Pred podávaním necháme majonézu aspoň na 30 minút vychladiť. Môžeme ju použiť ako prílohu k hranolkám alebo na prípravu základu zemiakového šalátu.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Majonéza
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eac5CXVl-Ucnyyc-DytO/89d78b67fdbcc0c5cabe30698b47f967.jpeg)
Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Vaječné žĺtko, horčicu a 1 PL slnečnicového oleja dáme do mixéra. Zapneme mixér a do zmesi pomaly, po kvapkách prilievame slnečnicový olej. Keď je majonéza hotová, dochutíme ju soľou a čerstvo namletým čiernym korením
Pred podávaním necháme majonézu aspoň na 30 minút vychladiť. Môžeme ju použiť ako prílohu k hranolkám alebo na prípravu základu zemiakového šalátu.