REKLAMA

Zdroj: juefraPhoto via Getty Images

Jesenná karfiolová a zemiaková polievka

Tento recept na karfiolovú zemiakovú polievku je jednou z mojich najobľúbenejších polievok v chladnom období. Túto polievku som pre svoju rodinu pripravila už nespočetnekrát a vždy ma poteší, keď si jej zamatovú chuť všetci vychutnajú. Recept je vhodný aj pre vegetariánov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 veľké karfiol Pridané do
  • 5 stredná zemiaky Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 l zeleninový bujón Pridané do
  • 200 ml Krém Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • Trochu masla na vyprážanie Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Prípravu karfiolovej polievky začnite ošúpaním a nakrájaním zemiakov na kocky. Je dôležité, aby boli všetky zemiaky približne rovnako veľké, aby sa varili rovnomerne. Potom nahrubo nakrájajte karfiol. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.

2. Krok

Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo a asi 2-3 minúty na ňom smažte cibuľu a cesnak, kým nie sú priesvitné a voňavé. Potom pridajte kocky zemiakov a smažte ich asi 5 minút.

3. Krok

Teraz do hrnca pridajte karfiol. Prilejte zeleninový vývar a priveďte polievku do varu. Zeleninu nechajte variť na miernom ohni približne 20-25 minút, kým zemiaky a karfiol nezmäknú.

4. Krok

Potom polievku prepasírujte priamo v hrnci. Odporúčam použiť ručný mixér, aby ste dosiahli skutočne krémovú konzistenciu.

5. Krok

Teraz pridajte smotanu a nechajte karfiolovú zemiakovú polievku variť na miernom ohni ďalších 5 minút. Polievku ochutnajte a podľa potreby ju dochuťte soľou a korením.

6. Krok

Nakoniec podávajte karfiolovú a zemiakovú polievku v miskách. Ľahkú vegetariánsku polievku ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a vychutnajte si ju!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov