:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0vkt_uSuu4eYEbtGsNF4/606e796ada5aeb38fb39d5d0fb11f1.jpeg)
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Jednoduché srdce na smotane
60 min
REKLAMA
Rýchly recept na prípravu bravčového srdca na smotane.
60 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 bravčové srdce
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- vývar
- 5 ks čierne celé koprenie
- 1 ks celé nové korenie
- 2 ks bobkového listu
- 1 čl mletá sladká paprika
- soľ
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 pl bravčová masť
- Cukor kryštál
- citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Bravčové srdce prerežeme na polovicu, očistíme, poriadne umyjeme, odblaníme. Mäso si nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Cibuľu, mrkvu, petržlen očistíme a pokrájame na malé kocky. V hrnci na rozohriatej masti spoločne orestujeme aby nám zelenina pekne voňala.
3. Krok
Pridáme na kúsky nakrájané mäso, pridáme koreniny, bobkový list a mletú papriku. Všetko chvíľku restujeme. Osolíme a podlejeme vývarom.
4. Krok
Dusíme do mäkka, mäasko vyberieme spolu s koreninami a zvyšnú omáčku rozmixujeme. Vrátime tam mäso a prilejeme smotanu. Prevaríme asi 15 minút.
5. Krok
Na záver už len dochutíme citrónovou šťavou a cukrom. Premiešame a môžeme podávať s uvarenou cestovinou alebo knedľou.