REKLAMA

Zdroj: gkrphoto from Getty Images

Huby v octe

Recept na vynikajúce huby v octe, ktoré sú vhodné ako príloha k hlavnému jedlu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Huby

  • 1 kg Malých húb (napr. šampiňónov) Pridané do

Ocotná zálievka

  • 12 l Text: text Pridané do
  • 112 l vody Pridané do
  • 2 ks bobkové listy Pridané do
  • 5 ks Anglická mäta Pridané do
  • 1 pohár Cukor Pridané do
  • 1 pohár soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Pripravte huby, umyte a ošúpané nožom. Potom ich varte v mierne osolenej vode asi 20 minút.

2. Krok

Počas varenia húb si pripravte nálev. V hrnci priveďte do varu vodu s octom, pridajte cukor, soľ, bobkové listy a nové korenie. Varíte na strednom ohni približne 15 minút.

3. Krok

Keď sú huby pripravené, sceďte ich a vložte do pohárov.

4. Krok

Zalejte huby horúcou zálievkou, dôkladne uzavrite poháre a odložte na chladné, tmavé miesto na najmenej týždeň.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4950 receptov

Mäsité jedlá

2281 receptov

Príloha

1354 receptov

Lacné jedlá

1547 receptov

Kuracie mäso

798 receptov

Dezert

3837 receptov

Rýchle jedlá

4195 receptov

Šaláty

405 receptov