REKLAMA

Zdroj: Merrimon from Getty Images

Hubová omáčka

Hubová omáčka patrí medzi moje obľúbené jedlá, najmä na jeseň, keď sú huby čerstvé. S týmto receptom mám bohaté skúsenosti, pretože sa stal obľúbeným v mojej rodine. Vyskúšala som ho na rôznych druhoch húb a vždy dopadol výborne.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g čerstvé huby Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 2 Cesnak Pridané do
  • 2 Lyžice hladká múka Pridané do
  • 1 Lyžice Bravčová masť Pridané do
  • 1 Lyžica Kminu Pridané do
  • 1 Majorana Pridané do
  • 112 l vody Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Huby očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Nepoužívajte príliš staré huby - kvalita húb je rozhodujúca pre konečnú chuť hubovej polievky.

2. Krok

Cibuľu nakrájajte nadrobno a opečte ju na masti dozlatista. Pridajte nastrúhaný cesnak a krátko orestujte.

3. Krok

Pridajte na plátky nakrájané huby a spolu s cibuľou ich opečte dozlatista.

4. Krok

Prisypte múku a za stáleho miešania nechajte pomaly zhnednúť.

5. Krok

Pridajte vodu, premiešajte a nechajte na miernom ohni bublať asi 30 minút. Občas premiešajte.

6. Krok

Dochuťte soľou, korením, rascou a majoránom. Majoránka dodá hubám charakteristickú chuť, preto ju pokojne použite.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov