![Šošovicový prívarok Šošovicový prívarok](https://eu.tastescdn.net/thumbor/biuw5h2PcpxLt-zSvB4b_8mPqI8=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2bHpur1c0inhJrV9vDH4/1d1be9fdc2fb6e119c0f28383fb348.jpeg)
Šošovicový prívarok
Toto jedlo je jedno z mojich obľúbených zo slovenskej kuchyne. Zakaždým keď ho uvarím, si tým pripomeniem svoje detstvo. Je to proste veľmi jednoduché a chutné teplé jedlo, ktoré vás zasýti.
Ingrediencie
- 250 g šošovica
- 1 l voda
- 300 ml mlieko
- 2 kus Cibuľa
- 3 kus list bobkový
- 8 zrná celé korenie čierne
- 1 kl rasca mletá
- soľ
- 2 pl hladká múka pšeničná
- olej
- citrónová šťava
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Šošovicu si už vopred namočíme na 2 hodiny, aby trocha napučala a aby sa rýchlejšie uvarila. Ďalej si pripravíme aj všetko ostatné, čo budeme potrebovať.
Na troche oleja dáme zosklovatiť na drobno pokrájanú cibuľu. Potom pridáme šošovicu, zalejeme 1 litrom vody, pridáme bobkové listy, korenie, mletú rascu a soľ podľa potreby. Necháme variť, kým šošovica celkom nezmäkne. Kľudne môžete nechať variť až kým sa niektorá šošovica začne už rozvárať.
Z múky a mlieka si spravíme zátrepku, ktorú následne vylejeme do prívarku. Celé necháme pomaly spolu povariť cca 15 minút. Podľa potreby ešte dosolíme. A nakoniec už len dochutíme troškou citrónovej šťavy alebo octom. Ja dávam väčšinou citrón, s tým mi chutí viac.
Ku prívarku si môžete upiecť volské oko, párok alebo napríklad fašírku :-) Každý podľa chuti. Prajem dobrú chuť !
![Šošovicový prívarok - krok prípravy 1 Šošovicový prívarok - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/fC8WIOoOkcRS_fScXWrZ4IJZSkk=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2bHpur1c0inhJrV9vDH4/0d3e2ef5604bdc93cb1799cec101e0.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube