REKLAMA
Šošovicový prívarok

Šošovicový prívarok

Toto jedlo je jedno z mojich obľúbených zo slovenskej kuchyne. Zakaždým keď ho uvarím, si tým pripomeniem svoje detstvo. Je to proste veľmi jednoduché a chutné teplé jedlo, ktoré vás zasýti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 250 g šošovica Pridané do
  • 1 l voda Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 2 kus Cibuľa Pridané do
  • 3 kus list bobkový Pridané do
  • 8 zrná celé korenie čierne Pridané do
  • 1 kl rasca mletá Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 2 pl hladká múka pšeničná Pridané do
  • olej Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Šošovicu si už vopred namočíme na 2 hodiny, aby trocha napučala a aby sa rýchlejšie uvarila. Ďalej si pripravíme aj všetko ostatné, čo budeme potrebovať.

2. Krok

Na troche oleja dáme zosklovatiť na drobno pokrájanú cibuľu. Potom pridáme šošovicu, zalejeme 1 litrom vody, pridáme bobkové listy, korenie, mletú rascu a soľ podľa potreby. Necháme variť, kým šošovica celkom nezmäkne. Kľudne môžete nechať variť až kým sa niektorá šošovica začne už rozvárať.

3. Krok

Z múky a mlieka si spravíme zátrepku, ktorú následne vylejeme do prívarku. Celé necháme pomaly spolu povariť cca 15 minút. Podľa potreby ešte dosolíme. A nakoniec už len dochutíme troškou citrónovej šťavy alebo octom. Ja dávam väčšinou citrón, s tým mi chutí viac.

4. Krok

Ku prívarku si môžete upiecť volské oko, párok alebo napríklad fašírku :-) Každý podľa chuti. Prajem dobrú chuť !

Šošovicový prívarok - krok prípravy 1
5. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov