Fit šúľance s lesným ovocím

REKLAMA

Sladké obedy sú v našej rodine veľmi obľúbené, veľmi rada pretváram recepty na zdravšiu verziu a učím na tieto chute aj moje deti.

  • 25Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Cesto

  • 1 čl mletej vanilky Pridané do
  • 150 g jemného tvarohu Pridané do
  • 100 g celozrnnej špaldovej múky Pridané do
  • 50 g hladkej špaldovej múky Pridané do
  • 10 g mandľovej múky Pridané do

Maková poleva

  • 100 g maku Pridané do
  • 2 pl trstinového práškového cukru Pridané do

Pred podávaním

  • čakankový sirup Pridané do
  • rozvar z lesného ovocia Pridané do
REKLAMA

Postup

Zo všetkých surovín si vypracujeme cesto, odložíme na 30min do chladničky. Pripravíme si makovú zálievku, na panvici zohrejeme maslo, pridáme mak, cukor a odstavíme. Z chladničky si vyberieme cesto, pomocou múky si pripravíme šúľance, ktoré hádžeme do vrelej (osolenej) vody. Necháme prevrieť 8-10minút, prelejeme makovou zálievkou, pred podávaním prelejeme rozvarom z lesného ovocia. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Musím to vyskúšat lebo to vyzerá naozaj dobre

Podobné recepty

Opekané šúľance s jablkom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opekané šúľance s jablkom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Makové šúľance od babičky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makové šúľance od babičky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa
Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové detstvo

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové placky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lekvárové perky so zemiakového cesta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lekvárové perky so zemiakového cesta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Opekané šúľance s jablkom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opekané šúľance s jablkom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Makové šúľance od babičky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makové šúľance od babičky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa
Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové detstvo

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové placky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lekvárové perky so zemiakového cesta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lekvárové perky so zemiakového cesta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

677 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

678 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

482 receptov
Recipe author image Bakingmoments_withkids

Fit šúľance s lesným ovocím

Sladké obedy sú v našej rodine veľmi obľúbené, veľmi rada pretváram recepty na zdravšiu verziu a učím na tieto chute aj moje deti.

25
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup

Zo všetkých surovín si vypracujeme cesto, odložíme na 30min do chladničky. Pripravíme si makovú zálievku, na panvici zohrejeme maslo, pridáme mak, cukor a odstavíme. Z chladničky si vyberieme cesto, pomocou múky si pripravíme šúľance, ktoré hádžeme do vrelej (osolenej) vody. Necháme prevrieť 8-10minút, prelejeme makovou zálievkou, pred podávaním prelejeme rozvarom z lesného ovocia. Dobrú chuť.

Ingrediencie
Cesto
1 čl
mletej vanilky
150 g
jemného tvarohu
100 g
celozrnnej špaldovej múky
50 g
hladkej špaldovej múky
10 g
mandľovej múky
Maková poleva
100 g
maku
2 pl
trstinového práškového cukru
Pred podávaním
čakankový sirup
rozvar z lesného ovocia