REKLAMA

Výborné domáce šamrole

Tieto šamrolky patria k našim najobľúbenejším dobrotám!

REKLAMA
Rozhodli ste, toto sú najlepšie koláče za mesiac máj

Recept nájdeš v tomto článku

Rozhodli ste, toto sú najlepšie koláče za mesiac máj

Ingrediencie

porcií
18
  • 1 lístkové cesto Pridané do
  • 2 vaječné bielka Pridané do
  • 185 g kryštálový cukor Pridané do
  • 50 ml voda Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Začneme tým, že si rozvaľkané lístkové cesto nakrájame na približne centimeter hrubé pásiky. Jednotlivé pásiky navíjame na trubičkové formičky na šamrole. Potrieme vaječným žĺtkom a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov dozlatista.

2. Krok

Na krém začneme šľahať ručným šľahačom vo vysokej úzkej nádobe 2 bielka. Postupne pridáme 35 g cukru a vyšľaháme na sneh. Zbytok cukru, teda 150 g nasypeme do hrnca, zalejeme pol decom vody a povaríme 3 minútky. Odstavíme a trošku pomiešame, aby nám zmizla pena. Tekutý cukrový sirup pomaličky prilievame do snehu a šľaháme šľahačom na vysokom stupni, až kým nám nevznikne tuhý krém.

3. Krok

Upečené trubičky zložíme z kovových formičiek ešte za horúca, necháme trošku vychladnúť. Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko a plníme upečené trubičky. Môžeme ešte poprášiť práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

330 receptov

Nápoje

314 receptov

Obed

4858 receptov

Cestoviny

547 receptov

Mäsité jedlá

2249 receptov

Raňajky

1486 receptov

Kuracie mäso

786 receptov

Večera

4578 receptov