REKLAMA

Výborné domáce šamrole

Tieto šamrolky patria k našim najobľúbenejším dobrotám!

REKLAMA
Rozhodli ste, toto sú najlepšie koláče za mesiac máj

Recept nájdeš v tomto článku

Rozhodli ste, toto sú najlepšie koláče za mesiac máj

Ingrediencie

porcií
18
  • 1 lístkové cesto Pridané do
  • 2 vaječné bielka Pridané do
  • 185 g kryštálový cukor Pridané do
  • 50 ml voda Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Začneme tým, že si rozvaľkané lístkové cesto nakrájame na približne centimeter hrubé pásiky. Jednotlivé pásiky navíjame na trubičkové formičky na šamrole. Potrieme vaječným žĺtkom a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov dozlatista.

2. Krok

Na krém začneme šľahať ručným šľahačom vo vysokej úzkej nádobe 2 bielka. Postupne pridáme 35 g cukru a vyšľaháme na sneh. Zbytok cukru, teda 150 g nasypeme do hrnca, zalejeme pol decom vody a povaríme 3 minútky. Odstavíme a trošku pomiešame, aby nám zmizla pena. Tekutý cukrový sirup pomaličky prilievame do snehu a šľaháme šľahačom na vysokom stupni, až kým nám nevznikne tuhý krém.

3. Krok

Upečené trubičky zložíme z kovových formičiek ešte za horúca, necháme trošku vychladnúť. Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko a plníme upečené trubičky. Môžeme ešte poprášiť práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť.

Komentáre (1)

Gizela 31. 3. 2022

Idem to hneď ukuchtiť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov