Výborné domáce šamrole

REKLAMA

Tieto šamrolky patria k našim najobľúbenejším dobrotám!

  • 45Minút
  • 18Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
18
  • 1 lístkové cesto Pridané do
  • 2 vaječné bielka Pridané do
  • 185 g kryštálového cukru Pridané do
  • 50 ml vody Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si rozvaľkané lístkové cesto nakrájame na približne centimeter hrubé pásiky. Jednotlivé pásiky navíjame na trubičkové formičky na šamrole. Potrieme vaječným žĺtkom a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov dozlatista.

2. Krok

Na krém začneme šľahať ručným šľahačom vo vysokej úzkej nádobe 2 bielka. Postupne pridáme 35 g cukru a vyšľaháme na sneh. Zbytok cukru, teda 150 g nasypeme do hrnca, zalejeme pol decom vody a povaríme 3 minútky. Odstavíme a trošku pomiešame, aby nám zmizla pena. Tekutý cukrový sirup pomaličky prilievame do snehu a šľaháme šľahačom na vysokom stupni, až kým nám nevznikne tuhý krém.

3. Krok

Upečené trubičky zložíme z kovových formičiek ešte za horúca, necháme trošku vychladnúť. Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko a plníme upečené trubičky. Môžeme ešte poprášiť práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť.

Komentáre (1)

Idem to hneď ukuchtiť.

Podobné recepty

Makovo - višňové lístkové slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo - višňové lístkové slimáky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľový koláč s pudingom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľový koláč s pudingom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduchá malinová torta s mascarpone
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové slimáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablková štrúdľa
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablková štrúdľa

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 22

Jablkové taštičky z lístkového cesta

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 22
Ovocný tart z lístkového cesta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Ovocný tart z lístkového cesta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Jablkovo - škoricové slimáky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo - škoricové slimáky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Makovo - višňové lístkové slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo - višňové lístkové slimáky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľový koláč s pudingom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľový koláč s pudingom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduchá malinová torta s mascarpone
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové slimáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablková štrúdľa
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablková štrúdľa

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 22

Jablkové taštičky z lístkového cesta

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 22
Ovocný tart z lístkového cesta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Ovocný tart z lístkového cesta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Jablkovo - škoricové slimáky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo - škoricové slimáky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image David719

Výborné domáce šamrole

Tieto šamrolky patria k našim najobľúbenejším dobrotám!

45
Minút
18
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si rozvaľkané lístkové cesto nakrájame na približne centimeter hrubé pásiky. Jednotlivé pásiky navíjame na trubičkové formičky na šamrole. Potrieme vaječným žĺtkom a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov dozlatista.

2. Krok

Na krém začneme šľahať ručným šľahačom vo vysokej úzkej nádobe 2 bielka. Postupne pridáme 35 g cukru a vyšľaháme na sneh. Zbytok cukru, teda 150 g nasypeme do hrnca, zalejeme pol decom vody a povaríme 3 minútky. Odstavíme a trošku pomiešame, aby nám zmizla pena. Tekutý cukrový sirup pomaličky prilievame do snehu a šľaháme šľahačom na vysokom stupni, až kým nám nevznikne tuhý krém.

3. Krok

Upečené trubičky zložíme z kovových formičiek ešte za horúca, necháme trošku vychladnúť. Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko a plníme upečené trubičky. Môžeme ešte poprášiť práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť.

Ingrediencie
1
lístkové cesto
2
vaječné bielka
185 g
kryštálového cukru
50 ml
vody
1
žĺtok