REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Juhočeská kulajda

Juhočeská kulajda je tradičná česká polievka plná chuti a vôní. Jej základom je kyslá smotana, vajcia a zemiaky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks vajcia Pridané do
  • 200 ml kyslej smotany Pridané do
  • 4 ks zemiaky Pridané do
  • 1 l hubového vývaru Pridané do
  • 200 g čerstvých hríbov Pridané do
  • 30 g hladká múka Pridané do
  • 100 ml mlieka Pridané do
  • kôpor Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • ocot Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Hríby očistíme a nakrájame na plátky. Zemiaky olúpeme a pokrájame na kocky. Vajíčka uvaríme.

2. Krok

Na panvici si roztopíme maslo a pridáme k nemu hríby. Restujeme ich pár minút, kým nezačnú púšťať šťavu. Potom pridáme pokrájané zemiaky a podlejeme ich hubovým vývarom. Osolíme, okoreníme a vložíme do polievky hrsť kôpru.

3. Krok

Kým sa zemiaky s hríbmi varia, pripravíme si zápražku. Na panvici roztopíme trochu masla, pridáme hladkú múku a za stáleho miešania opečieme do zlatista.

4. Krok

Do zápražky prilejeme mlieko so smotanou, poriadne premiešame a vlejeme do polievky. Varíme ďalších 15 až 20 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov