REKLAMA
Zemplínske pirohy s mačankou

Zemplínske pirohy s mačankou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Na cesto potrebujeme

  • 400 g uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 100 g polohrubá múka Pridané do
  • 70 g hladká múka Pridané do
  • soľ mleté čierne korenie Pridané do

Na kapustovú plnku potrebujeme

  • 150 g kyslej kapusty Pridané do
  • 10 ml olej Pridané do
  • 20 g slaninky Pridané do

Na zemiakovú plnku potrebujeme

  • 200 g uvarených zemiakov Pridané do
  • 2 pl opraženej cibuľky na masle Pridané do
  • soľ mleté čierne korenie Pridané do

Na hubovú mačanku potrebujeme

  • 40 g maslo Pridané do
  • 30 g slanina Pridané do
  • 30 g Cibuľa Pridané do
  • 30 g šalotka Pridané do
  • 200 g šampiňóny čerstvé Pridané do
  • 40 g sušené huby Pridané do
  • 350 ml smotana Pridané do
  • soľ mleté čierne korenie Pridané do

Ďalej potrebujeme

  • 200 ml kyslého mlieka Pridané do
  • pažítku Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

1. Na prípravu cesta si potrebujeme najskôr uvariť zemiaky v šupke, ktoré po ochladnutí nastrúhame na strúhadle. K zemiakom pridáme múku, soľ a korenie. Cesto necháme odstáť.

2. Krok

2. Pripravíme si plnky: Kyslú kapustu opražíme na oleji spolu s nadrobno nakrájanou slaninkou. Pražíme asi 10 minúť pokiaľ kapusta nezmäkne.

3. Krok

3. Druhá plnka je pripravená z uvarených zemiakov, ktoré sú premiešané s opraženou cibuľou (tu získame vo fáze, keď budeme variť hubovú mačanku). Zmes osolíme a okoreníme.

4. Krok

4. Hubová máčanka je pripravená nasledovne: na masle opražíme cibuľku a šalotku (v tomto kroku odoberáme cibuľku do zemiakovej plnky). Pridáme slaninku a chvíľku opražíme. Pridáme šampiňóny a neskôr aj nakrájané a vo vode namočené sušené huby. Na panvici necháme asi 15 minút na miernom ohni do zmäknutia. Na koniec okoreníme, osolíme a pridáme smotanu. Omáčku ponorným mixérom zmixujeme, ale dbáme na to, aby boli zachované aj väčšie kúsky.

5. Krok

5. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 4 mm. Vykrajujeme pohárom kruhy, ktoré plníme náplňami.

6. Krok

6. Varené pirohy so zemiakovou plnkou varíme v osolenej horúcej vode približne 7 minút.

7. Krok

7. Pirohy plnené kyslou kapustou vyprážame v oleji do zlatista. Je potrebné ich obracať a neustále ich sledovať, aby sa nepripiekli.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4286 receptov

Mäsité jedlá

2054 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Mascarpone

301 receptov

Cestoviny

480 receptov

Raňajky

1219 receptov

Dezert

3290 receptov

Nátierky

272 receptov