dní
hod.
min.

Zemiakové halušky s kyslou kapustou

REKLAMA

Jednoduchá klasika, tip na rýchly obed 🙂... Zemiakové 🥔 halušky s kyslou kapustou.

  • 35Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 450 zemiaky
  • 150 polohrubá špaldová múka
  • 300 kyslá kapusta
  • 160 slanina bacon
  • ks vajce
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej
REKLAMA

Postup

1. Krok

Surové zemiaky 🥔 nastrúhame na jemnejšie.Pridáme vajce,múku, soľ. Premiešame. Ak by bolo cesto riedke,pridajte ešte múku.Množstvo múky je orientačné,závisí na type zemiakov 🙂.

2. Krok

Z hotového cesta si spravíme halušky.

3. Krok

Scedíme,opláchneme studenou vodou.Preložíme do misy a pridáme olivový olej aby sa halušky nezlepili.

4. Krok

Slaninu nakrájame a opečieme.Opečenú vyberieme do misky a do výpeku dáme kapustu / ak je veľmi kyslá,predtým opláchneme vodou. Chvíľu pražíme,osolíme,okoreníme / môžete pridať aj drvenú rascu .Podlejeme vodou a uvaríme .

5. Krok

Hotovú kapustu scedíme / nepreplachujeme studenou vodou .Primiešame halušky a opečenú slaninu.

6. Krok

Dobrú chuť 🙂

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
14 days ago

Nemá to chybu!

Top kategórie