Sirlon steak
Pre milovníkov mäsa neexistuje nič lepšie ako kvalitný steak.
- 20Minút
- 2Počet porcií
Ingrediencie
- 2 ks hovädzí steak
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 stručik cesnak
Postup
Steak vyberieme z chladničky a necháme hodinku zohriať pri izbovej teplote. Potrieme olivovým olejom z oboch strán osolíme a okoreníme čerstvom nampletým korením a soľou.
Rozpálime panvicu, keď je rozpálena nalejeme olivový olej. A pridáme steaky. Sprudka opekáme a každú minutu otáčame. Pečieme podľa hrúbky mäsa 5-10 minút.
Na záver pridáme k steakom maslo a pretlačený cesnak. Necháme pár minút opiecť.
Steaky vyberieme na tanier a necháme pod pokrievkou odstáť 5-10 minút. Nakrájame a možeme podávať so zeleninou alebo kroketami.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Sirlon steak
Pre milovníkov mäsa neexistuje nič lepšie ako kvalitný steak.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4qmO97-T0RpKFpFoA93i/1ca761c00bcf18411a91d5cf569d4b8f.jpeg)
Steak vyberieme z chladničky a necháme hodinku zohriať pri izbovej teplote. Potrieme olivovým olejom z oboch strán osolíme a okoreníme čerstvom nampletým korením a soľou.
Rozpálime panvicu, keď je rozpálena nalejeme olivový olej. A pridáme steaky. Sprudka opekáme a každú minutu otáčame. Pečieme podľa hrúbky mäsa 5-10 minút.
Na záver pridáme k steakom maslo a pretlačený cesnak. Necháme pár minút opiecť.
Steaky vyberieme na tanier a necháme pod pokrievkou odstáť 5-10 minút. Nakrájame a možeme podávať so zeleninou alebo kroketami.