Ingrediencie

počet porcií 3
  • 10 ml zeleninový olej
  • cibuľa
  • pór
  • ks mrkva
  • ks zelerová vňať
  • repa
  • stručiky cesnak
  • petržlenová vňať
  • kocka zeleninový bujón
  • mleté čierne korenie
  • soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

V hrnci rozohrejeme pripravený olej. Cibuľu, mrkvu, zelerovú vňať, pór a repu nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu restujeme na oleji pri nižšej teplote približne 10-15 minút.

2. Krok

Pretlačený cesnak a nasekanú petržlenovú vňať pridáme do zeleninového základu. Všetko zalejeme litrom horúcej vody. Do hrnca nakoniec pridáme zeleninový bujón. Polievku varíme dovtedy, kým nie je zelenina mäkká.

REKLAMA
3. Krok

Uvarenú polievku nakoniec rozmixujeme na hustý krém a dochutíme ju soľou a mletým čiernym korením. Servírujeme ju ihneď po dovarení. Pred podávaním ju ešte môžeme posypať krutónmi a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Hodnotenia (10)

4.4

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie