:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/SZpYhXyhWzz0BNXCQ30j/9fb432d8275df2acb7b1ed07d42117.jpeg)
Zdroj: pixabay
Cvikla na nálev
20 min
REKLAMA
Overený nálev na zaváranie cvikle.
20 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 5 ks cvikla
- 1 l voda
- 450 ml ocot
- 450 ml cukor kryštálový
- 45 dkg soľ
- rasca celá
- 1 čl semienka anízové
- 1 čl fenikel semienka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Cviklu aj v šupke uvaríme. Varíme ju asi pol hodinku. Potom môžeme cviklu ošúpať.
2. Krok
Nakrájame ju na kolieska.
3. Krok
Uvaríme si nálev. Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor, ocot, semienka, rascu a soľ. Prevaríme aby sa cukor rozpustil.
4. Krok
Nakrájanú cviklu dáme do pohárov, zalejeme nálevom a uzatvoríme.
5. Krok
Sterilizujeme asi 20 minút.